iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българска музика от всички краища на страната звуча в навечерието на Деня на будителите

Българска музика от всички краища на страната звуча в навечерието на  Деня на будителите 10_1414769153

Изпълнителите от АНПТ "Граовска младост" към ОК "Дворец на културата" в
Перник поведоха публиката на вълнуваща музикална разходка из България.

Българска музика от всички краища на страната звуча в Двореца на културата в Перник в навечерието на Деня на будителите. Изпълнителите от АНПТ "Граовска младост" поведоха публиката на вълнуваща музикална разходка. Първият за сезона концерт на ансамбъла започна със ситно шопско хоро, продължи с плавна дунавска мелодия, премина през Тракия и Пирин и завърши с игрива копаница от Пазарджишко. На сцената се изявиха и талантливите млади певци от вокалната група с ръководител Силвия Симеонова. Те представиха пред публиката нови песни от своя репертоар. Овациите обра малката Маги, която вече е носител на редица
награди от фестивали и конкурси в цялата страна. Виктория Миткова пък получи грамота от Община Перник за представянето си в събора на народното творчество в с. Копаница.

С атрактивно изпълнение на солова пиеса се представи кавалджията Симеон Димитров. По този начин ансамбълът въведе нова традиция. В предстоящите концерти всеки от музикантите от оркестъра ще се представя със солово изпълнение. Така всеки от тях ще може да покаже блестящите си изпълнителски и импровизационни качества, поясни ръководителят на оркестъра Венцислав Андонов.

Следващият концерт на АНПТ "Граовска младост" ще бъде на 27 ноември в рамките на Ноемврийските музикални дни. Гости ще бъдат солистката на ДАНПТ "Филип Кутев" Нели Андреева и нейното вокално студио "Нуша".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.