iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко идва на театър в Перник на 16 октомври

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Премиерът Бойко Борисов ще дойде на театър в Перник на 16 октомри. Това той обяви малко преди да си тръгне от събитието по полагането на първа копка  на Лот 1 на Автомагистрала „Струма”. В отговор на въпрос на журналистка кога ще бъде в Перник за откриване на ремонтираната театрална зала, Борисов отговори „На 16-ти” и уточни че става дума за октомри. След това покани журналистите на премиера, но не можа да какво  ще се гледа.

„На 16-ти театърът е готов. Това, което ги лъжеха перничани – и Първанов, и Станишев, че ще им го направят, четири години, с милиарди излишъци, не им го направиха. Ние, в кризата, направихме на Перник театър, университет”, посочи Борисов.

На коментар на журналисти за това, че така ще изберат старата кметица, Борисов каза: „Какво да направя – да взема и аз като другите да ги спирам, та да не ги изберат? Това ми го правиха в София. Аз имам принцип – никога не правя това, което не искам да ми се прави”, каза Борисов. Затова помагам на всички”, каза Борисов.

Новината изненада ръковдството на общинския драматичен театър "Боян Дановски" в Перник. Трупата беше готова още на 20 септември да представи пред Бойко Борисов култовия си спектакъл "За мишките и хората" под режисурата и с участието на Асен Блатечки.

Говори се, че на 16 октомври за откриването на обновената театрална зала в Перник е поканен Камен Донев с негова постановка, но това е само неофициална информация.

Директорът на театъра Иво Горчев все още не беше информиран за събитието.

Готвим нова премиера за 10 ноеври, обясни неговата заместничка Камелия Руменова. Съвместно с Театъра на армията се прави ко-продукция на пиесата „ Да готвиш с Елвис” на Лий Хол. В спектакъла ще участват Стефка Янорова и Веселин Мезеклиев, режисьор е Николай Ламбрев, разкри тя.

Ремонтът на театралната зала в Перник вече  е приключен. Проблем бяха само противопожарните врати, които по изискване на пожарникарите трябваше да се монтират. Те бяха готови, но не достигаха пари за разплащане с производителя им.

По решение на Общинския съвет в Перник залата ще носи името на дългогодишния директор на пернишкия театър Георги Русев.    

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.