iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко вдъхнови поп арт художници

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Млади и провокативни български художници представиха 12 платна, вдъхновени от образа на премиера Бойко Борисов. Изложбата е изцяло в духа на американската култура и поп-арт изкуството.

„Идеята се роди спонтанно и съвместно с пазара за изкуство и култура Human Thinks”, разказаха организаторите на проекта. „Изложбата е направена с чувство за хумор, но премерено и интересно. Не наблягаме нито на минусите, нито на плюсовете, затова очакваме реакцията да бъде положителна. Изкуството е нещо, което трябва да провокира и да води обществото до някаква мисъл”, сподели една от авторките. „Целта на изкуството е да провокира хората да чувстват. Какво един творец иска да каже няма значение. Важното е какво получава този, който гледа. Дали получава наслада дали се получават въпроси в главата му”, обясни художничката.

За други автори образът на премиера може да бъде сравнен с този на по-специфичен герой като Мики Маус или Мерилин Монро. За това Борисов вдъхновява вече и модата с най-новата модна линя „B.B. Style”, посочва БГНЕС.

Авторката на модната линия, вдъхновена от министър-председателя, се надява да започне да получава поръчки за различни модели и в различни размери и цветове, но задължително с лика на премиера. „Той е достатъчно абсурден и карикатурен, прекалено популярен, прекалено експониран и смешен. Достатъчно готино е някой да носи дреха с неговия образ”, заяви дизайнерката.

 

Редактор: Стояна Здравкова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.