iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четири премиери готви театърът в Перник за новата зала

Перник снимка: за хората и събитията - пернишки театър

Четири премиерни заглавия са включени в програмата на Общински драматичен театър „Боян Дановски“  в Перник за предстоящия сезон 2011-2012, съобщи директорът. Ако е дал Господ, те ще се играят на новата сцена във възстановената вече зала в Двореца на културата.

Откриването на залата е насрочено за 16 октжмври еднолично от премиера Бойко Борисов. Вероятно той е избрал и спектакъла за първо представлуние в новата зала. По информация от медиите, това щял да бъде спектакъл на пиесата "Фенове" от Елин Рахнев, но не в постановката на пернишкия театър.

Първата премиера на пернишкия театър за сезона ще бъде на 10 ноември. Театралната трупа ще събере почитателите на Мелпомена в театралната зала с пиесата „Да готвиш с Елвис“ на британския сценарист Лий Хол. Хол е популярен като сценарист на филма за Елтън Джон, носител е на престижните театрални награди „Лорънс Оливие“ и „Тони“ за хитовия мюзикъл „Били Елиът“ по музика на Елтън Джон, и на „Оскар“ за филмовия му вариант. Режисьор на постановката „Да готвиш с Елвис“ е Николай Ламбрев. Постановката  в Перник е ко-продукция с Тетъра на армията. Главните роли в  трагикомедията са възложени на  Стефка Янорова и Веско Мезеклиев. Интерес към премиерното заглавие на пернишкия театър са проявили и театри от страната за гастрол.

През януари идната година, театралите ще покажат на сцена „Котка върху горещ ламаринен покрив“. Пиесата  на Тенеси Уилямс, наградена  с Пулицър за 1955 г., предлага сурови емоции и искрящият диалог. Ролите в пиесата репетират Владо Карамазов, Юлиян Вергов, Радина Кърджилова и актьори от пернишката трупа. Истинските почитатели на театрълното изкуство в Перник, различни от тези, които ходят на театър само когато Бойко Борисов им каже, се надяват на страстна актьорска игра. Постановката  ще бъде съвместна продукция на пернишкия, пазарджишкия и Народния театър.

Другото премиерно заглавие за възрастни за предстоящия сезон е най-играният моноспектакъл в света „В защита на пещерния човек“, който е гледан от над 8 милиона зрители. За режисьор на постановката е поканен Стоян Алексиев от Народния театър в София.

За малката театрална публика в Перник се подготвя спектакъла „Котаракът в чизми“, чиято премиера ще бъде в началото на 2012-та. Сега децата, доведени от възрастни,  могат да гледат „Червената шапчица“.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.