iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Даря Евтимова открива изложба в Перник

Даря Евтимова открива изложба в Перник 09_1409745126

Даря Евтимова от Перник ще представи изложбата си “Послания” на 9 септември от 17,30 ч. Мястото е галерия “Кракра” в град Перник. Изложбата ще бъде открита само ден, след като авторката ще навърши 60 години.

Даря Евтимова не е откривала самостоятелна изложба в Перник от 5 години и има доста за показване на любителите на изобразителното изкуство.

Изложбата “Послания” включва предимно натюрморти с цветя. Авторката ще представи и няколко абстрактни произведения. Избрала е името “Послания”, защото цветята като най-великото творение на природата ни дават послание за красотата и хармонията.

Художничката е завършила ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград със специалност “Предучилищна педагогика”. Дълги години е била учителка, а последните 14 години е директор на детска градина. Тя казва, че първият й и последен учител в изобразителното изкуство е нейният съпруг Сашо Евтимов. В семейство на двама художници няма конкуренция, категорична е Даря. Според нея конкуренция може да има в бизнеса, а двама творци взаимно се вдъхновяват. Преди да излезе на бял свят всяка картина трябва да премине най-напред домашните критерии, а те са най-високи, твърди художничката.

Източник krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.