iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца със СОП от Перник откриха изложба в София

Деца със СОП от Перник откриха изложба в София

Кметът на Перник инж. Иван Иванов откри изложба от художествени творби на деца със специални образователни потребности /СОП/, като петнайсет произведения на деца и младежи от школата на Таня Китанова при Обединения детски комплекс в Перник гостуват в Частната профилирана гимназия „Дружба“ в София.

На откриването на изложбата присъстваха и директорът на ЧПГ „Дружба“ Билан Манушев, директорът на ОДК Ангелина Танчева и десетки възпитаници от учебното заведение.

„За мен е изключително удоволствие да открия тази изложба, тъй като тя представя уникалния талант на децата и младежите със специални образователни потребности, които творят в Обединения детски комплекс в Перник. Всеки може да се увери, че става въпрос за прекрасни произведения, които са плод на много творческо вдъхновение“, каза кметът на Перник. Иван Иванов обясни, че тази изложба вече е била показвана на много места в Европа, като Мон Мартр в Париж и Европейския парламент в Брюксел.

Експозицията ще остане в ЧПГ „Дружба“ един месец, след което кметът Иванов пожела тези платна да украсят за няколко месеца и Община Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.