iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Ди данс” празнува 10 години

„Ди данс” празнува 10 години 11_1448553388

10-годишният си юбилей ще отбележи на 4 декември формацията за модерен балет „Ди данс”. Тя е към общинския младежки дом.

Гостите на празника ще се съберат в големия салон от 18.00 часа. Програмата ще се води от Божидар Попчев. Гости ще са клуб по спортни танци Надежда, РНТА,Лиза Иванова, Майсторите на танца.

„Модерен балет „Ди данс” е създаден през 2005 г. с ръководител Диана Крумова. В момента се обучават деца в две възрастови групи. Първа група от 5 до 11 години и втора група от 12 до 18 години.

„Ди данс” са членове на Българска танцова организация и на Българска спортна танцова федерация. Балетът участва в концерти в града и региона, общински, регионални и национални конкурси шампионати.

През 2007 и 2008 година на Детския празник „Чичо Стоян” печели специалната награда за атрактивност.През 2008 година от Детския фестивал на изкуствата „ Утринна звезда” печели второ и трето място. През 2008 година трето място за формация 9-11 години и второ място за формация 12-15 години по танцово шоу от Трети национален турнир по танцово шоу, характерни танци и хип-хоп „Предколедна танцова фиеста” в гр. Перник.На 1 юни 2009 година балетът участва с танца „Водни самодиви” в спектакъла „Звезден миг” в зала № 1 на НДК” – се чете в презентацията за формацията на страницата на Общински младежки дом в града.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.