iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фестивалът “Перник Мези” ще се състои от 13 до 16 октомври

Фестивалът “Перник Мези”  ще се състои от 13 до 16 октомври 10_1476375905

Превърналият се в традиция фестивал на балканската култура и кулинария, който събра над 300 000 посетителя през 2016 гостува на Перник, като фестивалът “Перник Мези” ще се състои от 13 до 16 октомври на централния площад ,организиран от община “Перник”, Фондация “Румънеца и Енчев” и музикална компания “Селект Мюзик медиа”.

Събитието, коeто обединява в себе си музика, танци и кулинарни изкушения обещава целодневни безплатни забавления за малки и големи. Най-добрите майстори на грила от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния и България ще предложат истинско кулинарно пътешествие. Гостите ще могат да се насладят на над 10 различни автентични щанда за балкански грил, рибен грил и за първи път на феста пица на дървени въглища.

Фестивалното градче ще предложи на посетителите занаятчийски щандове и работилнички, където всеки ще има възможността да открие сувенир с традиционни български народни мотиви за спомен или да се снима с екзотични животни.

Целодневната програма на фестивала Перник Мези предвижда много забавления за най-малките. Атрактивна детска анимация от сутрин до вечер, спортни състезания, музикална викторина, търсене на съкровища, арт работилница, семейна щафета, лунапарк с нови американски антакциони, 3D реалност и футболни игри са само част от забавленията, на които посетителите ще могат да се насладят.

В следобедните часове, освен в емблематичните за фастивала турнири по белот и табла, гостите ще могат да се включат и в турнир по джаги, надяждане с вкусна скара за 2мин, състезания по дегустация на вино и др.

Организаторите обещават впечатляваща програма, включваща зрелищни концерти на любими балкански изпълнители, сред които голямата сръбска звезда – Кеба, легендата Бобан Здравкович, атрактивният Йорданис Агапитос, любимецът на публиката – Гъмзата и Гъмзата Брас Шоу, невероятната Нели Петкова, Андреас от Гърция, Лео, Играта, Дичо, Спенс, Скилър, СкандаУ, Ice Cream и други.

Невероятна спортна и културна днесвна програма за малки и големи, зрелищни концерти с любими изпълнители, вкусна храна, студена бира, много забавление и прекрасни спомени – това е фестивалът „Перник Мези“.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.