iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Филип Аврамов ще посети Брезник

Филип Аврамов ще посети Брезник 10_1414066038

Комикът Филип Аврамов ще гостува в община Брезник. Там заедно с експерти по климатичните изменения, той ще проведе в две издания хумористично-образователната беседа „В крак с климата”.

Представленията ще бъдат на 25 октомври 2014 (събота), 11:00 ч. – с. Ноевци – читалище „Пробуда” и на 28 октомври 2014 (вторник), 17:00ч. – гр. Брезник – читалище „Просвещение 1870”

Всички желаещи да присъстват могат да заповядат – входът е свободен!

Представлението – беседа, засяга основни проблеми, свързани с изменящия се климат в България и в частност в община Брезник, а именно по отношение на земеделие, водоползване, енергия в дома и др. Наблюдаваме ли все по-често крайни климатични явления? Могат ли нашите стопански и битови дейности да имат ефект върху тях? Необходимо ли е да ги променим, така че да се адаптираме към новите условия и да спрем честите негативни явления? Тези и други актуални въпроси ще бъдат засегнати по време на шоуто. Ще бъдат предложени прости и евтини решения за приспособяване към климатичните изменения в региона. Постановката е дело на сценариста Ангел Еленков и почива върху събраните от специалисти данни и препоръките на експерти от Българска академия на науките, Институт по почвознание „Пушкаров”, Софийски университет. Гостуващ експерт в програмата ще бъде г-жа Антоанета Йотова от „Коалиция за климата”. Събитията са част от проект „Климатът зависи от нас” – Засилване на гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в Западна България.

Неговото изпълнение се осъществява от Фондация „ЕкоОбщност” в партньорство с Екологично сдружение „За Земята” и Хелветас Суис Интеркооперейшън (HELVETAS Swiss Intercooperation). Проектът е финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

09-Декември-2016

10-Декември-2015

09-Декември-2015

10-Декември-2014

09-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com