iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Галерия "Кракра" приюти художници водолеи

Галерия "Кракра" приюти художници водолеи 02_1423302057

В галерия "Кракра" в Перник имаше традиционна изложба на художници водолеи. Тя е традиционна и събира всяка година творби на талантливи автори, родени под знака на Водолея.

Идеята дошла преди години, когато членовете на гилдията на художниците в града установили, че са най-многобройни в сравнение с всички останали зодии. От тогава досега изложбата се обогатява и с нови представители на тази очарователна зодия.

Тазгодишната изложба е както винаги пъстра и впечатлява с разнообразие на сюжети, теми и техники. Всеки от талантливите водолеи художници е показал уникален стил и това прави цялостното въздействие на експозицията уникално.

Уют и спокойствие лъха от картините на Емил Младенов, озаглавени “Топъл следобед”. Очарователни къщи представя Валентин Топалов. Елена Темелкова ни пренася на екзотичния остров Хиос. В платното на Костадин Костадинов е запечатана красива природна картина. Красимир Андреев представя свои плакати. Михаил Деянов връща зрителите към доскоро актуалната тема за маската. Свои творби са представили в изложбата още Мария Попова, Здравко Стойнев, Данаил Атанасов, Валтер Гогов. За трети път в изложбата се включва и малката художничка Адриана Вачкова, която с всяка изминала година показва все по-голяма зрялост и опит. Този път тя представя пейзаж и натюрморт.

“Водолеят е много добродушен, оригинален, отвеян и общителен знак. Притежава разум в излишък и бързо схваща много неща, особено ако са грандиозни щуротии. Лесно завързва приятелства и огромни каши.”, каза при откриването на изложбата директорът на Галерия Перник Елена Темелкова, която също е родена под знака на Водолея. “Обичайте ни такива, каквито сме.”, заключи тя. Художниците водолеи призоваха представителите на другите зодии да последват техния пример и да правят общи изложби. Техни колеги поеха предизвикателството и така се роди идеята да се състави отбор на всички останали срещу водолеите.

Сред гостите на откриването на изложбата бе началникът на отдел “Култура” в Община Перник Славчо Чанев, много колеги и приятели.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.