iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГПЧЕ организира среща с млада поетеса

ГПЧЕ организира среща с млада поетеса 10_1476159301

Във връзка с Националната седмица на четенето, организирана по инициатива на МОН в периода 10-14 октомври с цел насърчаване и повишаване на грамотността, в ГПЧЕ „Симеон Радев” ще се проведе среща разговор с младата пернишка писателка Антония Атанасова, като тя е по повод нейния първи роман „Моно”.

Срещата е под наслов „Събуди се с четене!” и ще се състои на 11 октомври от 8.00 часа в сградата на гимназията, като основни организатори са 11 в клас.

Кампанията включва състезания по езикова грамотност в класовете –„Език свещен на моите деди”, които ще се проведат в сряда-12 октомври, а четвъртия ден-13 октомври, предлага Работилници по творческо писане и ателиета за споделяне на добри педагогически и обществени практики за насърчаване на четенето. През април т.г., в навечерието на Деня на книгата, ГПЧЕ „Симеон Радев” в партньорство с читалище „Съзнание” се включи в Маратона по четене, в който взеха участие около 200 ученици заедно със своите преподаватели по Български език и литература и публични личности, както и гости от други пернишки училища.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.