iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Перник ще се включи в европейската нощ на литературата

И Перник ще се включи в европейската нощ на литературата 05_1430828401

Перник е сред 11-те български града, които ще се включат в европейската Нощ на литературата, която ще се проведе на 13-ти май.

От 18 до 22 часа ще се четат откъси от заглавия на съвременни европейски автори, издадени след 2000 година. В Перник ще бъдат разположени 3 читателски гнезда- пред галерия Артсалон – Дворец на културата, Общински младежки дом – конферентна зала и в галерия “Марин Гогев” – кв. Изток, където на 13 май 2015 г. от 18,00 ч. млади поети, писатели, актьори и публични личности ще четат избрани откъси от заглавия на съвременни европейски автори.

Идеята на проекта е да доближи широката публика до съвременната европейска литература посредством серия от публични четения. Литературната нощ в Перник се организира с подкрепата на Общината.

България се включва в проекта за четвърти пореден път. Организатори на българската Нощ на литературата са културните институти и посолства на страните членки на Европейския съюз, обединени в организацията EUNIC България (Австрийско посолство, Британски съвет, Гьоте-институт, Институт Сервантес, Полски институт, Унгарски културен институт, Чешки център), но така също и Руски културно-информационен център, КИЦ на Р. Македония, Представителство на ЕК в България, сдружението „София Поетики“ и Фондация „Детски книги“, с подкрепата на Столична община и медийното партньорство на Българското национално радио и „Аз чета“, както и сайта Peika.bg.

Градовете, които ще се включат в Нощ на литературата 2015 са Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.