iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има средства за музеите

Има средства за музеите 09_1410946726

Според директора на Регионалния исторически музей (РИМ) в Русе доц. д-р Николай Ненов има средства за музеите, нужно е само политическо решение.

В интервю за „Артефир“ той разказа за професионалната среща на тема „Добри практики в музеите“, проведена преди броени дни в Перник, в която е взел участие и министър Мартин Иванов.

Министър Иванов е проявил разбиране към поставените от сдружение „Български музеи“ въпроси. Има надежда да бъде одобрена предложена от сдружението методика, по която музеите на открито и тези с повече от една сграда да получат още средства за откритите и закритите площи, които управляват. „Нужно е само политическо решение, уверяват ни, че пари има“ – каза доц. Ненов.
В същото време в РИМ Русе се работи активно по няколко нови проекта: реставриране на фрагменти от „Затрупаната църква“ и предстоящото им експониране в залите на музея, откриване на нови експозиции на 18 септември и на „Екомузей“ с аквариум в края на септември.

От разговора, който проведохме в „Артефир“ ще научите подробности за всичко това и за реставрацията, която ще извърши д-р Миглена Прашкова, преподавател във Великотърновския университет, ръководител на катедра Църковни изкуства.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.