iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ива Давидова промотира македонска песен

Ива Давидова промотира македонска песен 08_1440572695

Ива Давидова промотира песен, която й е подарена за абитуриентския бал, като снимките са реализирани в село Чуйпетлово.

Днес в ефира на Фен Фолк ТВ бе промотиран видеоклипът на Ива Давидова – „Стояне, любе Стояне”. Македонската песен е с народни музика и текст, а аранжиментът е дело на Калоян Бакалов.

„Тази песен я имам в репертоара си от 8 години. Получих аранжимента като подарък за абитуриентския си бал от близкия приятел на семейството ни –Калоян Бакалов. Много мил и нестандартен жест, който истински ме зарадва. След това я записах, но клипът е сниман пролетта на миналата година.”, разказва изпълнителката на Ара мюзик.

Снимките са реализирани от екипа на режисьора Ненчо Касъмов в с.Чуйпетлово. Със своите 1200 метра надморска височина то е най-високото село на Витоша и първото населено място, през което преминава река Струма. По време на турското робство то е било така скрито, че пътниците се ориентирали за местоположението му само по кукуригането на петлите, откъдето идва и името му. Шосе до Чуйпетлово стига чак през 1972 г., а електричество през 1977 г.!

„Обичам да снимам клиповете си на места с история, където се усеща духа на българщината. Както в Боснек, така и тук обстановката предразполага да се пее фолклор!”, обяснява Ива Давидова. „Благодаря за любезното съдействие на г-н Росен Христов, който ни предостави къщата си за снимките”, допълва тя.

Във видеоклипа взема участие и ФА „Български ритми” с художествен ръководител Цветан Боянов, чието дело е и хореографията.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.