iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изток - Запад - Изток в лятното кино

Лятно кино в Перник

Тирана, 1990 г. Петдесетгодишният бивш шампион по колоездене Ило получава правителствена задача да събере отбор от петима колоездачи, за да представят страната на аматьорско състезание във Франция.

На път за Франция те посещават Триест и докато се опитват да свикнат с омайващата гледка на западния просперитет, научават от телевизора в хотела, че у дома е избухнала революция. Притеснени за безопасността на близките си, те търсят начин да се върнат в родината си, но тъй като целостта й е под въпрос, ще имат нужда от цялата помощ, на която могат да разчитат.

За това разказва албано италианската продукция "Изток - Запад - Изток" с награди от фестивала
Тирана ’09 за най-добър режисьор и най-добър актьор (присъдена на шестимата главни актьори)
.

Както и миналото лято и тази година през месеците юни, юли и август перничани отново ще имат възможност да гледат филми под открито небе. Летните кинопрожекции са организирани от Община Перник и Културно-информационния център в града.

Билети за прожекциите ще се продават от понеделник до петък във времето от 9 до 17 часа в Културно-информационния център и от 19.30 часа в деня на прожекциите – в Мемориала на миньорите. Филмовата програма за всяка седмица ще бъде обявявана от организаторите предварително.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.