iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Калуди Калудов идва в Перник

Калуди Калудов идва в Перник 11_1478097050

Днес се откриват ноемврийските музикални дни в Перник. Събитието се провежда традиционно всяка година и предлага разнообразни музикални изяви през целия месец в залите и фоайетата на Двореца на културата.Първият концерт утре ще бъде на пианистката Ива Въгленова, която е перничанка. Той ще бъде безплатен като подарък към перничани. Началото му е 18.00 часа в малкия салон на Двореца на културата.

Гвоздеят ще на събитията ще бъде на 17 ноември, с участие на музиканти от камерния и духовия оркестър и със специалното участие на световноизвестния тенор Калуди Калудов. Жест към перничани ще са символичните цени на билетите – от 5 лева, които ще се пуснат в продажба от 10 ноември. В деня на концерта билетите ще струват 6 лева.

През месеца ще има много концерти, и на духовия и на камерния и на народния оркестри. Ще има много прояви и в много детски градини и училища в Перник – това съобщи директорът на Общински комплекс Дворец на културата Петьо Фетф ов.

Диригентът на Камерен оркестър Орфей Райчо Христов изказа задоволството си, че през годините тези музикални прояви са се запазили и са станали своеобразна марка на Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.