iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Камен Донев идва в Перник

Камен Донев идва в Перник 10_1414496129

На пернишката сцена с моноспектакъла „Възгледите на един учител за всеобщата просвета” ще дойде Камен Донев. Постановката ще се играе на 5 ноември от 19 часа.

Този път Донев ще изнесе втората си лекция за всеобщата просвета. „Построена аналогично на предишния спектакъл, със същия дидактичен характер и абсолютна невъзможност да бъде преразказана, постановката е двучасов, бихме казали, полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от „Риголето”. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал. Отново ще си зададете въпроса дали всичко е сценарий, но после ще спре да ви интересува, защото ще прескачате от стихове на Неруда до покъртителни битови сценки, а някъде там може и да изпитате срам, припознавайки себе си.

Не гледайте „Възгледите на един учител за всеобщата просвета” с мисълта за поредното а ла байганьовско превъплъщение, от което ще ви текат сълзи от смях. Това, разбира се, също ще се случи, но по-възхитително е как актьорът е толкова комбинативен, без да е разпилян, толкова образцов, без да е досадно нравоучителен. От майсторския клас на Камен Донев действително ще ви просветне, пък дано не е само до излизането ви от залата”.

На 19 ноември в драматичния театър „Боян Дановски” пък гостува спектакълът „Брудершафт” с участието на Васил Михайлов и Стефка Янорова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.