iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хорова класика на Цветница в Перник

Смесен камерен хор „Иван Топалов” с диригент Юли Дамянов

На 17-ти април 2011г. (неделя)  от 11.30ч. в Музикалното фоайе на Двореца на културата – Перник, ще се състои хоров концерт „Цветница е...” В него ще вземат участиеn Смесен камерен хор „Иван Топалов” с диригент Юли Дамянов при Общински комплекс Дворец на културата и Камерен хор към БАН с диригент Мария Вълчанова-Любенова.
Гостуващият хор е създаден през декември 2008 г. по инициатива на Института по изкуствознание при БАН. Членовете му са докторанти, научни сътрудници и съмишленици на БАН. Със своята дейност съставът има за цел да допринесе за популяризирането на непознати или малко познати произведения, както и да даде път за утвърждаване творчеството на млади български и чуждестранни композитори. За краткото си съществуване хорът участва активно в културния живот на София и страната. Диригентката Мария Вълчанова-Любенова е докторант в БАН, сектор „Музика”.
Концертната програма на двата хорови състава включва творби от: Владимир Файнер, Петър Динев, Томас Луис Виктория, Феликс Менделсон, Йозеф Швидер, Клаудио Монтеверди,  Й. С. Бах, Р. Шуман, Добри Христов, Св. Русинов, Петър Льондев, Кр. Белев и др.
С този концерт двете формации се надяват да създадат у публиката ведро, пролетно настроение, както и да настроят  душите ни за предстоящия Светъл празник – Възкресение Христово.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.