iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


КО "Орфей" взе участие в Чехия

КО "Орфей" взе участие в Чехия 06_1403779329

Международният фестивал "Огледало на изкуствата" се проведе за 14 път в чешкия град Пардубице.

Тази година бе посветен на 10 годишнината от приемането на Чехия в Европейския съюз.

Музикантите от КО "Орфей" в Перник взеха участие в международния фестивал "Огледало на изкуствата" в чешкия град Пардубице. Проявата се организира за 14 път от Културния център в Пардубице и основното училище по изкуствата в града.

По време на фестивала си дават среща изпълнители в различни жанрове от Чехия и от чужбина. Тази година проявата бе посветена на 10 годишнината от приемането на Чехия в Европейския съюз. На няколко сцени в целия град в продължение на четири дни се проведоха прегледи, конкурси и изяви на изпълнители в сферата на певческото изкуство, инструменталната музика и танца.

Изложби и пърформънси обогатяваха програмата на фестивала и го превърнаха в истински празник за жителите и гостите на красивия чешки град.

Българските музиканти имаха два концерта на открито в рамките на фестивала. Представиха произведения от български композитори, както и световна класика. Специален реверанс към домакините бе изпълнението на творба от чешки автори. Публиката прие изпълненията на родните музиканти радушно и ги възнагради с бурни аплодисменти.

Перник и Пардубице са партньорски градове. В рамките на споразумението между тях двете общини често обменят културни делегации и работят съвместно по социални проекти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.