iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Културни събития в лятното кино през целия септември

сн. Архив

Този месец се очертава новооткритото лятно кино да изпълни сцената си с цяла поредица от културни събития.
Любителите на рок музиката ще се срещнат с любимците си от “Сигнал”. Класиците на рока, които тази година отбелязват 35 г. от създаването на групата, решиха да включат Перник в националното си турне, което ще завърши с грандиозен концерт в зала “Арена Армеец” на 27 ноември. Групата не е гостувала в Перник, където има многобройни фенове, близо 10 години. Музикантите ще изпълнят вечните си хитове, сред които “Да те жадувам”, “Сбогом”, “Може би”, както и парчета от най-новия черно-бял албум, в който доста втвърдиха саунда. Ще прозвучат и песни от първия самостоятелен албум на фронтмена на групата Данчо Караджов. Концертът ще бъде на 12 септември от 19, 30 ч. в лятното кино.
За почитателите на мюзикъла на 17 септември от 19, 30 часа ще гостуват звездите на Музикалния театър “Стефан Македонски” с хитовото заглавие “Лелята на Чарли”. Постановката е на Иван Панев. На сцената ще се изявят Румен Григоров, Александър Мутафчийски, Богомил Спиров, Ясен Зердев, Денко Проданов, Марчо Апостолов, Калин Попов и др. Мюзикълът “Лелята на Чарли” е създаден през 1973 г. от композитора Оскар Фелцман по мотиви от едноименната шеметна английска комедия на Брандън Томас. “Лелята на Чарли” счупва всички исторически рекорди за пиеси от този жанр с 1466 представления и последващи продукции по целия свят след премиерата в Лондон през 1892 г. Това е една остроумна комедия на ситуациите, в която отношенията между мъже и жени, преобличането на мъже в дамски костюми, флиртът и кокетниченето на героите създават поредица от забавни сцени, които карат публиката по цял свят десетилетия наред да избухва в смях. Прочутата реплика “Аз съм лелята на Чарли от Бразилия, където има много ананаси, банани, лагуни и маймуни.” отдавна вече е хит в разговорния език.
Звездите на хип-хопа Лео, Део, Рафи, Играта и Лора Караджова ще зарадват младите си фенове с концерт на 24 септември. Началният час на събитието е 19. Любимците на най-младата публика ще зарадват почитателите си с летните хитове на годината. Тийнейджърите ще слушат и ще пеят заедно със своите любимци най-популярните парчета, ще могат да си вземат автограф и да се снимат за спомен с изпълнителите. Симпатичният италианец Лео, лошото момче на хип-хопа Играта, победителят в “Х-фактор” Рафи, Део и предизвикателната Лора Караджова обещават да възпламенят публиката с горещи хитове и много настроение на сцената.
Организаторите на септемврийската културна програма са помислили и за най-малките. Специално за тях в Перник най-новот си шоу ще представят Боби Шоу и Доктор Джакел. Малчуганите ще се забавляват с интересни фокуси, игри, много изненади и подаръци. Любимецът на поколения деца Боби Шоу е подготвил за почитателите си в Перник, където не е гостувал отдавна, най-атрактивните си номера. Представлението е на 5 септември от 11 часа в лятното кино.
Билети за всички представления, които за пернишката публика са на преференциални цени, вече се продават на касите на ОбМД и на лятното кино в Перник, както и на площада пред ГУМ. За удобство на публиката в Радомир и Брезник, билети ще се продават на място на каси в центровете на двата града.
Културната програма се реализира със съдействието на Община Перник.
Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.