iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Литературно четене от алманаха “Културна палитра”

Литературно четене от алманаха “Културна палитра” 10_1382293811

Новият брой на алманаха “Културна палитра” бе представен в навечерието на Деня на града в Двореца на културата. Изданието включва творби на автори от Перник, страната и чужбина. Съставител и главен редактор е пернишката поетеса Първолета Маджарска. Автори, публикувани в изданието, прочетоха свои стихове, разкази и есета. Литературната премиера уважи народният представител Ирена Соколова, която се включи в литературното четене, като представи стихотворение на поета Владимир Виденов.

Новият брой на алманаха започва със стих на пернишкия поет Димитър Миланов. На страниците му са публикувани творби на Здравка Евтимова, Росица Ангелова, Лилия Здравкова, Валентин Дрехарски, Ани
Деянова, Владимир Виденов, Виктор Банов, Иван Ерулски, Иван Тасев и много други наши автори.

Представени са и младите поетеси от литературно студио “Пегас”. “Културна палитра” продължава традициите, онаследени от предишните издания „Струма“ и „Перник“. Алманахът е събитие в културния живот на Перник стъпка по стъпка извоюва заслужено място в българското книжовно пространство“- написа в поздравителен адрес кметът Росица Янакиева.

Творческият съюз “Творци без граница” също изпратиха поздравителен адрес до съставителите. Досега в петте издания на алманаха са редставени над 400 творци от страната и чужбина.

Всички книжки на алманаха могат да бъдат закупени от Онлайн книжарницата на сайта iPernik: http://www.ipernik.com/catalog/knigi/hudozhestvena

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.