iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лондонски възпитаници свирят в Перник за Великден

Дворец на културата Перник

Двама талантливи млади  изпълнители,  възпитаници на престижното Лондонско училище за музика и драма Гилдхол ще свирят в Перник. На 20-ти април 2011г. (сряда) от 18.00ч. в галерия „Любен Гайдаров”  в Двореца на културата – Перник, ще се състои Великденски концерт на  пианистката Габриела Георгиева и кларнетиста Боян Иванов. 

Габриела Георгиева е позната на перничани от блестящото й солово участие в Коледния концерт на Камерен оркестър „Орфей”.

Габриела Георгиева е родена в Перник през 1990г. Първите си уроци по пиано започва в Двореца на културата в нашия град. Неин преподавател е руската възпитаничка Йоанна Козарева. През 2008г. завършва курс по съвременна музика във Виена, а през 2009г. завършва  с пълно отличие Националното музикално училище „Любомир Пипков”, специалност „пиано”. Същата година е приета като стипендиантка в Лондонското училище за музика и драма Гилдхол, където учи класическо пиано. По време на обучението си в Лондон Габриела Георгиева участва в редица концерти за камерна музика. В момента обещаващата българска пианистка подготвя редица солови концерти в България и Великобритания.

Боян Иванов е роден през 1983г. в Ямбол. През 2001 г. завършва СМУ „Добрин Петков” в Пловдив в класа на Димитър Боянов. През 2007г. завършва магистратура в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, в класа на проф. Петко Радев. По време на обучението си в Пловдив младият музикант печели трета награда на Международния конкурс за изпълнение на френска музика – Пловдив 2003. Изявява се и като солист на Пловдивската филхармония. Той също е възпитаник на Лондонското училище по музика и драма, където се дипломира през 2010 г. Боян Иванов има своите успешни изяви на английска и българска сцена. Той е активен солист и изпълнител на камерна музика.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.