iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лятното кино в Перник отваря "врати" отново

сн. Архив

На 29 август от 20:30 часа кметът на град Перник Росица Янакиева и продуцентът Стефан Китанов ще открият лятното кино в града.
Във възстановеното лятно кино ще е и първото издание на кинофестивала „София Филм Фест”, което ще стартира с прожекцията на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Входът за кинопрожекцията на откриването е свободен. В останалите дни от кинофестивала билети ще се продават на място за ученици и студенти таксата е 2 лева, а за възрастни 4 лева.
Програмата на 30 август от 20,30 часа ще продължи със забавния, романтичен и музикален филма „Гуча” на режисьора Душан Милич, копродукция между Германия, Сърбия и Черна гора, Австрия и България. На 6 септември пък ще се върти лентата на най-новата творба на прочутия британски режисьор Кен Лоуч – „Ангелският дял”.
На 7 септември пък е предвидена прожекцията на сръбския „Смърт на човек от Балканите” на режисьора Мирослав Момчилович, член на журито на тазгодишния „София Филм Фест”. Филмът пое своята фестивална съдба от миналогодишното издание на София Мийтингс.
Третият фестивален уикенд в Перник ще представя на фаталния петък 13-ти интригуващата черно-бяла приказка „Снежанка”, дело на режисьора Пабло Бергер.
Закриването на фестивала е на 14-ти септември със специална прожекция на най-новия филм на режисьора Людмил Тодоров „Миграцията на паламуда”. Той ще бъде представен от режисьора и сценарист Людмил Тодоров и от двамата млади актьори Никола Стоянов и Владимир Зомбори.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.