iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Любомир Стойнев направи народен оркестър "Перник"

Любомир Стойнев направи народен оркестър "Перник" 02_1455113290

Народен оркестър „Перник” е най-новата формация, която е сформирана в нашия град, като негов инициатор е известният народен певец Любомир Стойнев, който е от село Дивотино. Идеята му е била приета от общинската управа. Тя е получила подкрепа и от председателя на Общинския съвет Иво Савов.

Самодеецът Любомир Стойнев е пял дълги години в Двореца на културата. Той е носител на множество награди и призове от различни участия в страната. Негова слабост са македонските песни.

Любомир Стойнев сподели, че в специално писмо адресирано до него от кмета Вяра Церовска пише: „Общинската управа поощрява всички инициативи на нашите културни институти, читалища, училища, неправителствени организации и граждани, които поддържат и продължават фолклорните традиции, с които е богат нашият край. Убедена съм, че ще се включвате в празничните изяви и ще спомогнете за обогатяването на фолклорните културни изяви”.

„В новия оркестър ще участват модерни инструменти, имам намерение да включа и флейта. Разбира се, че няма да липсват барабани, както и други ударни инструменти. Музиката, която ще изпълняваме ще бъде от всички краища на нашата страна”, сподели Любомир Стойнев, чиито дядо е бил два мандата кмет на село Дивотино по времето на цар Борис.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.