iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Майсторите на танца представиха България в Черна гора

Майсторите на танца представиха България в Черна гора 03_1425632736

Популярната танцова формация “Майсторите на танца” представи страната ни достойно в Република Черна гора. Артистите показаха впечатляваща фолклорна програма, включваща атрактивни песни и танци от различни фолклорни области на България. В концерта се включи и младата фолклорна певица Милана Миланова. Посланикът на България в Черна гора Младен Червеняков поведе хоро с българския трикольор в ръка, на което се хванаха мнозина от гостите. Всички получиха мартенички.

Събитието бе организирано от посолството на България в Черна гора по случай националния празник на страната ни 3 март. Сред публиката бяха посланици на различни страни в младата балканска държава, представители на местната власт, българи, живеещи в Черна гора. Публиката остана очарована от красотата на българските песни и танци и от майсторското изпълнение на артистите от формацията. Подобен прием се организира за първи път в Черна гора по инициатива на посланика на страната ни Младен Червеняков и консула Цанко Богданов.

С Република Черна гора ни свързват традиционно добри взаимоотношения. Страната ни бе сред първите, признали независимостта на младата държава през 2006 г. Скоро след това там бе основано и българско посолство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.