iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Милена ще пее за Стохата на рождения си ден

Милена ще пее за Стохата на рождения си ден 02_1424782084

Рок певицата Милена ще пее в подкрепа на Стоян Стоянов - Стохата от Перник на рождения си ден, днес, 24 февруари. В подкрепа на китариста се обединява цялата рок гилдия, като сред тях са още БТР, група Конкурент, Д2, Подуене блус бенд, Звезди с "Аналгин", Фънки.

Водещ на концерта ще е Васко Громков. Благотворителната проява ще започне тази вечер, от 18 часа, в Спортна зала "Борис Гюдеров" в Перник.

"Тази годна рожденият ми ден ще е по-различен, но и по-полезен! Ще пеем за Стоян, наш приятел, китарист, който претърпя ужасна катастрофа и от 18 години не се заминава с музика. Сега се опитваме да го върнем към живота, на който той принадлежи. Стоян е потърпевш от имотната мафия в Перник, остана без дом, лятото спеше в градската градина на Перник, на сцената. След няколко операции хубавото е, че е жив и физически здрав, но за съжаление има умствени увреждания. Животът, обаче продължава и ние правим всичко възможно, за да живее като пълноценен човек. Той няма пари за дрехи и храна. Ще съберем средства за него. Кметът на Перник, Иван Иванов му подсигури социално жилище, ключовете от което ще бъдат връчени на Стоян на концерта. Кметът е подсигурил за Стоян и безплатна топла кухня, ще получава и инвалидна пенсия, която не е много, но все пак е нещо", разказва Милена. Всичко това ще се случи на връх рождения ден на Стоян.

"Концертът ще е подарък и за него и за мен"- допълва певицата.

Стоян Стоянов е една от легендите на пернишката рок музика. Той е първият наш музикант, сниман по MTV. Сформирал е групите "Флирт" и "Бед сити". Свирил е с Милена Славова и група "Ера". Последната му изява пред публика беше на откриването на първия фестивал "Китариада" в Перник.

С общи усилия, музикантите се надяват да направят живота на Стоян по-щастлив. Ако имате възможност, подкрепете каузата на рок музикантите днес в Перник!

"На следващия ден, на 25 февруари, ще бъде моето лично парти! Само с моята банда ще направим свой концерт, където ще се забавляваме с приятели", каза още Милена.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.