iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На събор в Мошино

На събор в Мошино 07_1375281781

На 2 август жителите и гостите на Мошино ще отбележат Илинден /по стар стил/ с традиционен събор. Датата е свързана с историята на най-големия катедрален храм на територията на Софийска митрополия.
Празникът ще започне от 8:30 часа с Утринна служба и света литургия в храм "Свети Пророк Илия", където миряните ще запалят свещичка за здраве, късмет и ще отдадат почит на светеца, закрилник на селището.
Пред Народно читалище "Съзнание - 1922" ще бъде подредена изложба от пленер „Боженци”, проведен от 18 до 21 юни 2013 година. Любителите на изобразителното изкуство ще могат да видят творбите на 12 пернишки художници.

Наред с традиционните атракциони, сергии и димящи скари, кметство "Изток" организира и празнична програма на две сцени. От 18:00ч. на площадката пред читалище „Съзнание” за всички, които харесват и обичат българската народна музика и песни ще свири оркестър "Ориент". За доброто настроение на зрителите ще се погрижат и Буфо "Тигретата". От 21.00ч. празнуващите ще бъдат поздравени с концерт на фолк певицата Малина, която ще огласи пространството пред Младежки дом – Мошино. Празникът ще завърши с Лазерно шоу - Люстам.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.