iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 1500 души участваха на Седмия републикански фестивал на хората с увреждания

сн. pernikdnes.com

На Седмия републикански фестивал на хората с увреждания тази година имаше над 100 групи, които се включиха. Фестивалът се състоя този уикенд на откритата сцена в кв."Църква". Над 1500 човека както от България, така и от Сърбия и Македония участваха.
Събитието бе под патронажа на кмета на Перник Росица Янакиева, която откри проявата. Сред официалните гости бе и заместник-председателят на Общинския съвет Пламен Борисов.
Агенцията за хората с увреждания подпомага участието на 500 инвалиди във фестивала, съобщи Мила Вукова - главен инспектор в Агенцията за хората с увреждания. За целта институцията е осигурила 17 800 лв.
Участниците се състезаваха в 19 жанра, разделени в три възрастови групи - до 18 години, до 40 години и над 40 години. Жури с председател естрадната изпълнителка Мили Иванова определи най-добрите, които бяха удостоени с медали, плакети и дипломи. Всички участници в проявата получиха грамоти.
Богата изложба от гоблени, картини, предмети, изработени от инвалиди от цялата страна бе подредена във фоайето на читалище "Просвета". На живо с уста рисува 45-годишната художничка от гр. Струмица /Македония/ Мила Вукова. Част от нарисуваните творби по време на фестивала тя ще дари на пернишката организация на Съюза на инвалидите.
Най - възрастният участникк във фестивала бе 91-годишната Ганка Параскевова от Варна. Тя е половинката на дует "Нежни сърца" заедно със Станчо Добрев. Най-малкият участник бе 3-годишен перничанин.
Източник: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.