iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов проект за младежта в Перник

Нов проект за младежта в Перник сн.pernik.org

На 27 и 28 февруари Общински младежки дом гр. Перник, фондация ЖАР и сдружение “Обектив” организират семинар на тема “Младите хора-създатели на творчески общини”.

Семинарът се провежда по проект „Младите хора – създатели на политики за общността чрез творчество и култура“, изпълняван от фондация ЖАР с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“.

Целта на проекта е  да допринесе към подобряването на средата – както по отношение на политики, така и на практически условия – за повишаване на знанията и ключовите умения за заетост в сферата на културните и творчески индустрии (КТИ) на българските младежи.

Проектът ще продължи 12 месеца и ще включи общо 180 младежи (16-29г.) от избраните общини (Силистра, Шумен, Перник) и град София.

Какво показва проучването на младежката заетост и професионална реализация на младите хора в културните и творческите индустрии в Перник, как изкуството и културата стимулират икономическото и социалното градско развитие, как да се увеличат възможностите на младежите в Перник за занимания с изкуство и културно предприемачество, как младите хора да се ориентират професионално и да се подготвят най-добре за кариерното си развитие и реализация – това са част от темите, които ще бъдат дискутирани на семинара. В него ще вземат участие актьорите Мариян Бачев и Божидар Попчев, представители на община Перник, културните институции в града, неправителствени организации и млади хора от Перник.

Информация:mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.