iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новата "Културна палитра" – с нови автори

Новата "Културна палитра"  – с нови автори 04_1398681274

На първа страница под рубриката «Антология» е представена със стихотворение талантливата пернишката поетеса Росица АНГЕЛОВА. Досега честта да бъдат на първа страница са знаковите имена в българската литература – Борис Христов, Константин Павлов, Димитър Миланов и Сибила Алексова, които перничани са припознали като свои. Борис ХРИСТОВ е единственият поет, удостоен със званието «Почетен гражданин на Перник».
Между десетината чуждестранни автори се открояват /по азбучен ред/: Бети АЛВЕР/1906-1989/, естонската Анна Ахматова, представена от литературния критик и известен преводач Огнян СТАМБОЛИЕВ, Валя ИЛИЕВА от Испания, Веселин ПАУНОВ – кореспондент на БНР в Лондон, Елица АНГЕЛОВА от Калифорния, Лео БУТНАРУ от Бесарабия, румънският поет Никита СТАНЕСКУ /1933-1983/, чиято книга „Редът на думите”/2013/, е представена от доц. д-р Людмила ГРИГОРОВА, Райна НЕДЯЛКОВА от САЩ, Симеон БЕСАРИНИ от Мюнхен, Христина ПАНДЖАРИДИС от Франция и други.

С любезното съдействие на г-н Виктор Банов и посланика на Палестина в България Н. Пр. д-р Ахмед ал Мадбух са представени съвременните палестински поети Аниса ДАРУИШ, Махмуд ДАРУИШ, Хедер МУХДЖИЗ и Халед ДАРУИШ, преведени от Мая Ценова и Азиз Таш.

За първи път на страниците на „Културна палитра” публикуват: Анита КОЛАРОВА от Русе, Антоанета КАРАИВАНОВА-ПАВЛОВА от Пловдив Виктория ИВАНОВА от Враца, Георги ЧАЛДЪКОВ от Варна, Емил КРЪСТЕВ от София, Ивайло ИВАНОВ, Троян, Иглика ПЕЕВА от Русе, Йото ПАЦОВ от София, Латинка МИНКОВА от Сливен, Лилия РАЧЕВА от Русе и други.

Богата е и палитрата от пернишки автори, най-пъстрата от които е на Литературно студио „Пегас” с ръководител Лиляна Манова.
Графичният дизайн е дело на журналиста Валентин БОКОВ.
„Културна палитра” продължава да показва пълна гама от почерци, имена и жанрове на най-новата ни българска литература и увеличава кръга на своите приятели и почитатели.

Можете да поръчате своя екземпляр в Магазин iPernik: http://www.ipernik.com/product/knigi/hudozhestvena/almanah-kulturna-pali...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.