iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отварят Коледни работилници в Перник

Отварят Коледни работилници в Перник 12_1449582579

Между 7-ми и 10-ти декември 2015 г. от 15:00 до 18:00ч. във фоайето на Общински младежки дом- Перник ще се проведат Коледни работилници за играчки и картички, като работилниците ще бъдат отворени за всеки, който желае да се присъедини.

Инициативата се организира от „Младежка банка”- Перник, която в момента се администрира от Фондация „П.У.Л.С.”. В България моделът „Младежка банка” се разпространява и подкрепя финансово и организационно от Фондация „Работилница за граждански инициативи”, като част от програма „Младежка банка” на ФРГИ, осъществяваща се с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

„Младежка банка” е уникален метод, разпространен в цял свят за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Той е ресурс, създаден от млади хора за млади хора, който дава възможност за работа в екип, позволява личностно развитие, свързано с придобиване на лидерски и комуникационни умения и практически опит във вземането на решения, управлението на събития и проекти, воденето на преговори и презентации, организирането на благотворителни събития и други. Също така „Младежката банка” е и младежка комисия за отпускане на грантове, управлявана изцяло от млади хора, която показва младежката гледна точка във филантропията и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място (град, община).

Основната цел, която си поставя „Младежка Банка”, Перник е да насърчи изграждането и развитието на филантропията сред младите, така че тя да бъде част от културата и ценностната система на обществото.

Изработените по време на предстоящите Коледни работилници играчки и картички ще бъдат изложени за продажба на 14-ти и 15-ти декември от 10:00 -13:00ч. и 15:00 - 18:00ч. по време на Коледен базар.

Събраните средства ще бъдат вложени във фонда на Младежката банка за финансиране на младежки идеи и бъдещи инициативи.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.