iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани останаха доволни от оркестър Тракия

Перничани останаха доволни от оркестър Тракия 02_1425115269

Перничани коментираха спектакъла на оркестър Тракия така: “Незабравими мигове ще останат в сърцата на всички, които обичат българския фолклор.”, “Оставиха ни без дъх, уникални!”.

Красив фолклорен спектакъл поднесе на публиката в Перник ансамбъл “Тракия”. Стотици зрители изпълниха зала “Борис Гюдеров” в града, за да се насладят на уникалното изкуство на певците, инструменталистите и танцьорите от спектакъла. “Българската песен ни издига в Космоса.” С тези думи започна спектакълът и поведе зрителите на вълнуващо пътешествие из различните фолклорни области на България, в света на танца и магията на музиката. Публиката остана очарована от изпълненията на тежките македонски танци и ритмичните северняшки мелодии и хора. Красиви лазарки извиха пъстро пролетно хоро. В сърцето на Граово изпълнителите разчувстваха зрителите с въздействащите бавни граовски мелодии и закачливи песни и танци от Шоплука. Естествено пловдивчани бяха в стихията си в изпълненията на родните си тракийски танци.

“Вече 35 години ансамбъл Тракия е новатор в музикалните и танцови форми. Днес ние, учениците и наследниците на основателя на ансамбъла проф. Дженев се опитваме да следваме зададената от него линия в хореографията на нашите танци и спектакли и да съпреживяваме танца, така, както ни учеше той. Не спираме и да обновяваме репертоара и да експериментираме.”, сподели хореографът на ансамбъла Катя Личева.

“Ансамбълът ни дава възможност да се занимаваме с това, което обичаме – българския фолклор, песни и танци. Тук имаме възможност за професионално развитие, но и за човешки отношения и приятелства.”, разказаха артистите.

“Невероятният Ансамбъл Тракия… остави ни без дъх, уникални!”, “Незабравими мигове ще останат в сърцата на всички, които обичат българския фолклор.” – това бяха коментарите на публиката в залата след концерта и в социалната мрежа.

За втори път фолклорен концерт събира огромна публика в зала “Борис Гюдеров” в Перник. Миналата година при много голям успех премина концертът на ансамбъл “Филип Кутев”. Организатор на концертите е Мениджърска агенция “Българка”.

След трите си успешни концерта в Дупница, Кюстендил и Перник ансамбъл “Тракия” се готви за среща с публиката в гр. Плевен на 21 март в Драматичен театър “Иван Радоев”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.