iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин се превъплащава в Емил Димитров

Перничанин се превъплащава в Емил Димитров сн.rumiborisova.blogspot.com

Снимките на филма все още се пазят в секретност, но разследване на градски вестник показа, че музикантът, художникът и общественикът Кирил Сергинов ще се превъплати в ролята на Емил Димитров. Председателят на настоятелството на Народно читалище «Миньор 2005» в Перник не потвърди тази информация, но не я и отрече. В личния си архив той пази снимка от младини, на която досущ прилича на Емил Димитров.

Всъщност става дума за пълнометражния игрален дебют “Кралица Виктория” на Майя Виткова. Вчера филмови сцени са били снимани и в Професионалната техническа гимназия „Юрий Гагарин” в Димовата махала в Перник. От оскъдната информация  за сюжета се разбира, че проектът ни отвежда в края на 80-те, началото на 90-те, но не ни занимава с мутрите и бухалките на прехода, а разказва човешка история.

Плановете за заснемането са още от 2005 г., когато проектът “Кралица Виктория” е избран сред 60 проекта от цяла Европа за участие в сценарен курс на програмата на ЕС МЕДИА.

На следващата година е сред 17 филмови проекти, класирани за Берлинския пазар на копродукциите. На 46-тия Солунски международен филмов фестивал. “Кралица Виктория” привлича вниманието на прочутия немски продуцент Карл Баумгартнер и неговия партньор Танасис Каратанос, които са копродуценти на бъдещия филм, кой всъщност трябва да бъде завършен до края на 2012г.

През това време младата режисьорка Майя Виткова прави късометражни и документални филми, с които печели много награди.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.