iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанка ще участва на „Пирин фолк- 2015”

Перничанка ще участва на „Пирин фолк- 2015” 09_1441295956

Брилятнтият глас на перничанката Валерия Момчилова ще звучи на ХХІІІ Международен фестивал „Пирин фолк- 2015”, като песенната надпревара ще се проведе на 5 и 6 септември 2015 г. в летния театър на площад „България” в Сандански.

Валерия ще бъде сред 34-мата участници, допуснати до конкурса.

Песента, с която даровитата перничанка ще се представи, се нарича „Земна”. Музиката и аранжименът са на Димитър Христов, а текстът е на Даниела Атанасова.

В края на март 2013 г. Валерия представи дебютния си албум „Граовска хубост” в родния си Перник. Нейният глас звуча и в най-големия български спектакъл „Мистерията Еньовден” на именитата хореографка и постановчик Нешка Робева. Там певицата изпълни китка автентични граовски народни песни.

Валерия се занимава с народна музика от съвсем малка. Любовта към песенното изкуство е събудена от майка й Верка Момчилова, която е музикален ръководител. Едва на 4 години тя за първи излиза на сцената и този момент е запечатан с невероятна яснота в съзнанието й.

Талантливата певица е печелила множество първи награди и златни отличия от различни фолклорни, както и стипендии за даровито дете от Министерството на културата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.