iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник чества 1000 години от историческия подвиг на българския болярин Кракра

Перник чества 1000 години от историческия подвиг на българския болярин Кракра 09_1474379207

Тази година град Перник чества 1000 години от историческия подвиг на българския болярин Кракра, като втората обсада на Пернишката крепост е паметно събитие, което е в основата на развитието на нашия град и дава повод за гордост и самочувствие, както на перничани, така и на целия български народ. По повод юбилея МГЕРБ-Перник обявява фотоконкурс и конкурс за есе на тема „Хилядолетен Перник- страховита крепост, индустриален център-моят град днес“.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА:

• Участниците трябва да са навършили 18 години;

• Допустими за участие са пейзажни, репортажни, исторически и въздушни фотографии;

• Снимката трябва да бъде с високо качество и с резолюция не по-малка от 2992х2000 пиксела;

• НЕ се допускат за участие в конкурса портретни снимки;

• Задължително условие е снимките да бъдат АВТОРСКИ и да бъдат публикувани от личен профил в социалната мрежа Фейсбук;

• Организаторът на конкурса си запазва правото да премахва и да не допуска до участие снимки, които не отговарят на посочените критерии или имат клеветническо, нецензурно, заплашително, оскърбително, незаконно съдържание;.

• Организаторът няма задължението да осъществява кореспонденция, свързана с непечелившите участници.

• Съгласно действащото законодателство, Организаторът има право да оповести публично имената на наградените участници и тяхната награда от конкурса. Обявяването на спечелилите участниците се извършва по начин, недопускащ разкриването на лични данни, с изключение на име и фамилия.

• Желаещите да се включат в надпреварата могат качват фотографиите на Фейсбук страницата https://www.facebook.com/mgerb.pernik.konkurs/ в срок до 24 часа на 10 октомври 2016 г. Всички снимки, които отговарят на поставените критерии ще бъдат оценявани на база най-много събрани гласове в приложението Фейсбук. Гласуването приключва на 16.10. 2016 г. Между 10.10 и 16.10.2016 г. може само да се гласува.

Организаторът поема ангажимент да уведоми публично и лично всеки един от тримата победители.

Авторите на трите най-харесвани фотоснимки ще бъдат обявени в навечерието на Деня на град Перник-19 октомври. Трите най-високо оценени фотографии ще бъдат изложени пред централния офис на ПП ГЕРБ-Перник, находящ се на ул. „Търговска“ 30. Авторът на снимката, събрала най-много гласове, ще бъде награден с ваучер в размер на 100 лв.Наградата за второ място е калъф за фотоапарат. Участникът, класирал се на трeто място ще получи 32GB MicroSD карта памет.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ:

• Участниците трябва да са навършили 18 години;

• Да бъде изпратен АВТОРСКИ текст, изразен в есеистична форма;

• Участниците трябва да развият разсъжденията си в рамките на до 2 машинописни страници, шрифт Times New Roman, размер 12 и разредка 1.5 реда;

• Текстът трябва да съдържа увод, изложение и заключение.

• Есетата трябва да съдържат трите имена, възрастта и телефон за връзка на участника.Всеки желаещ да се включи в конкурса, е необходимо да изпрати своята разработка като лично съобщение на Фейсбук страницата на МГЕРБ Перник - https://www.facebook.com/MGERBPernik/ в срок до 24 ч. на 13 октомври. Участниците ще бъдат оценявани от 5-членно жури. Победителите ще бъдат обявени в навечерието на Деня на град Перник-19 октомври. Трите най-високо оценени есета ще получат като награда класическо произведение от автора Антон Дончев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.