iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Перник е сред градовете, където представиха стихосбирка

Перник е сред градовете, където представиха стихосбирка 04_1459670228

Поетесата Катя Кремзер, която живее от години във Виена, гостува на предаването „Графити по въздуха“. Поводът е новата й книга „Обичам те, любов“. Стихосбирката вече е представена с голям успех в София, Пловдив, в Регионалната библиотека в Стара Загора и в Народно читалище „Съзнание“ в град Перник.

Катя Кремзер има интересна съдба. По образование е инженер по радио и телевизия, работила е в Института по микроелектрониката, в банка, в частния сектор, а от няколко години има частен бизнес във Виена. Майка е на тризнаци.

Има една мисъл, която приписват на Шекспир: „Не познавам друга по-силна дрога от поезията". Ако сте чели дефиниция за това какво е поезия, има много, но аз бях впечатлена от една, която също звучи много академично, че това е един фундаментален творчески акт…. Един човек може да напише каквото си иска, но то още не е поезия. Поезия става, като мине още две степени. Първо да има какво да кажеш, а после то трябва да въздейства. Има една тънка граница, след която то се превръща в магия на поезията, сподели пред слушателите поетесата.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

31-Май-2016

01-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.