iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка група ще подгрява Б.Т.Р. и Джон Лоутън в Каварна

Пернишка група ще подгрява Б.Т.Р. и Джон Лоутън в Каварна 06_1435652411

Най-младата пернишка рок банда Soundwave ще свири на Джулая в Каварна, като пернишките момчета и момичета ще бъдат подгравяща група на Б.Т.Р. и Джон Лоутън.

Това и е изключителен пробив на младите рокаджии от Перник, които станаха много популярни след няколкото успешни свои участия на пернишката сцена.

Soundwave засвириха заедно през ноември миналата година, а първото им явяване бе на сцената на „Таланти в аванс” в Общинския младежки дом. В групата са седмокласничката Ния Георгиева от СОУ „П.Берон”- вокали, соло китаристката Хриси Стойкова от същото училище и момчетата от ПМГ Алекс Фурсов- бас китара и Димитър Атанасов-барабани и бек вокали.

Още с първото си появяване на сцената, младите таланти направиха впечатление на рок гилдията в града. Последваха няколко успешни техни участия предимно в клуб „Търтеите” и на други сцени. И четиримата забиват яко рок, хард рок, гръндж и метъл.

Успехът им се дължи и на усилията на преподавателката по музика в СОУ „П.Берон” Райна Николова, която не пести сили и енергия за тяхната реализация.

За участието на пернишката група в най-голямото рок събитие в България- феста в Каварна, допринесе и областната администрация в лицето на губернатора Ирена Соколова и главния секретар Цветана Пиралкова.

Младите рокаджии имат вече четири авторски песни. Предстоят им записи в професионално студио.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.