iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пет пернишки рок групи ще свирят за Джулай морнинг на крепостта Кракра

Пет пернишки рок групи ще свирят за Джулай морнинг на крепостта Кракра 06_1435644306

Голямото рок събитие Джулай морнинг започва утре вечер на крепостта Кракра в 20 часа, като в рок маратона ще се включат пет пернишки рок банди. Всяка една от тях е подготвила близо едночасова програма с рок хитове.

Това са “Перун”, “Стиркс”, “Рокон” , “100” и най-новата формация “Стоян и приятели”, която беше сформирана за големия рок концерт в Перник за рождения ден на Стохата.

“Още тогава, когато връчихме и ключовете от новото жилище на Стоян, обещах на Васко Кръпката, че общината ще направи всичко възможно, за да възобнови рока. Ето това сега се случва. Всички перничани, които харесват тази музика, нека да заповядат утре вечер на крепостта, за да стане истински празник” – каза кметът Иван Иванов.

По думите му, създадена е необходимата организация, като ще има подсигурена охрана. Целият бюджет на рок събитието е 6 хил.лв., които ще отидат за хонорари на участниците, за осветлението, озвучаването и монтирането на сцената.

Директорът на ОК Дворец на културата Петьо Фетфов пък направи много важно уточнение , че от догодина в бюджета на ОК “Дворец на културата” ще бъдат предвидени средства за подпомагане на рок групите. Ще бъдат финансирани поне два големи концерта през годината Джулай на крепостта Кракра и концерт на групите за Деня на града.

Перничани посрещат 1-ви юли с много рок на крепостта от 2009-та година. Тогава свирят едва три групи. През 2010 година пък Би Ти Ви предаваше пряко посрещането на Джулай паралелно от крепостта Кракра и от Камен бряг на морето.

Това е четвъртия концерт на крепостта, разказа Росен Младенов от “Рокон”.

Рок ветераните от “Стоян и приятели” ще направят първото си явяване пред публика, след прощъпулника си за рождения ден на Стохата. Групата се е подготвила с едни от най-яките стари, но неостарели рок хитове, разказа Евгени Начев. Осемтте музиканта продължиха да свирят със Стохата, а това се превърна в един вид терапия за него.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.