iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пленер "Улицата" събра млади художници

Перник рисунки за хората и събитията

Пленер, под формата на разходка в позитивния свят, наречен „Улицата“, събра на 2-ри август пред Арт-салона  в Перник осем млади пернишки художници. Идеята за творческата изява е на екипа на Градската художествена галерия, а целта – да се покажат младите таланти в града и да им се даде поле за изява.

Участниците са завършили художествени паралелки, част от тях вече са студенти в специалности, свързани с изобразителното изкуство. Според организаторите на пленера, връзката с това поколение художници се нуждае от освежаване, за да се приобщят към пернишката творческа гилдия и да бъдат показани на публиката и ценителите. Своеобразната разходка в позитивния свят по „Улицата“, вече е възможна, чрез стената в двора пред Арт-салона.

Своето виждане за по-добрия свят показват в отделни, но свързани от идеята части, художниците Александър Петров – Саше, който е и музикант в група „Туист“, 16-годишният възпитаник на Художествената гимназия в София – Александър Толев, Маргарита Методиева, Светлин Райков, Николай Атанасов, Веселин Ангелов, Ивайло Георгиев и Кирил Георгиев. В рисунките е направен преход от миналото с идиличния селски сюжет до съвременните сгради, лишени от олющени мазилки.

Творческият процес на талантливите младоци бе проследен от по-възрастните им колеги, както и деца, дошли да поиграят в уютното пернишко кътче на творците. В желанието за приемственост между поколенията, художничката Маргарита Методиева се изяви и като талант в бодиарта и изрисува личицата на малчуганите.

Източник: http://gradski.org/archives/9844

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.