iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Празник за Деня на Земята в Кметство „Изток”

Празник за Деня на Земята в Кметство „Изток” 04_1397737204

Международният Ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея, за широка гражданска подкрепа в създаването на устойчиви екологични политики за развитие.

С подписването на Декларацията за пълномощие за живот през 1992г., България се присъединява към отбелязването на Деня на Земята и непрекъснато се стреми да дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда.

По този повод традицинно кметство „Изток” отбелязва 22 април с голям празник, който включва много младежки инициативи. Събитието е под егидата на кмета на кметство „Изток” Ивайло Иванов. В този ден младите хора от X-то, XI-то, XIII-то, XVI-то основни училища, Гимназия с преподаване на чужди езици, Професионална гимназия по техника и строителство, Технологична професионална гимназия, Спортно училище, Основно училище – Тева, Основно училище – с. Драгичево и децата от четирите детски градини в кметството, ще изразят своята съпричастност към най-голямото по рода си екологично движение за опазване на околната среда. Празникът тази година е посветен и на 85 годишнината от обявяването на Перник за град.

На 22 април от 10 часа ще бъде даден старта на състезание за управление на електромобили, в което ще демонстрират своите умения най-малките – децата от детските градини.

В 13.00 часа ще бъде открит младежкият хепънинг, в който ще се включат техните каки и батковци. Първата проява е традиционият спортен турнир по лекоатлетическа щафета в две възрастови групи. След него празникът ще продължи със сценични изяви на музикалните таланти от формациите и съставите на Младежки дом – Мошино, които са подготвили за своите приятели интересни изненади.Училищни екопатрули ще залесят определени терени в междублоковите пространства.

В парка пред кметството децата ще имат възможност да се включат в забавни творилници - рисуване с пясък, оцветяване на декоративни пеперуди по интересна технология, кът за макиаж, ще имат предизвикателството да изработят кукли в зелената класна стая.

Заповядайте на този голям празник - Ден на Земята, ден на общия ни уютен дом! Денят, в който кметство „Изток” обединява хората в зелената инициатива - за опазване и грижа към природата и околната среда. Добре сте дошли и в нашето арт-пространство!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.