iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представят романа на Николай Табаков "Да"

Днес - 4-ти май 2011г. (сряда) от 17.30ч. в Малкия салон на Двореца на културата в Перник ще бъде представен романа „ДА” от Николай Табаков.  Пред пернишката публика книгата ще презентира поетесата  Милена Лилова.

Романът наистина се нарича „Да“ и се интересува от нещо крайно нетипично – от абсолютното утвърждаване на този наш (нашенски) шаткав живот. От познатия ни живот, в който най-често проклинаме или се оплакваме. И има защо. Но в случая авторът категорично отказва да се занимава с мрачни погледи. Той се занимава с „ДА“.

На страниците на тази книга един човек се пита: „Защо съм?“. Друг отговаря. Трети замеря чудесната ни държава с барикади. Четвърти рисува.  Хора се обичат и хора се разделят... Търсят себе си.
Не се ли търсим всички ние? И не се ли питаме: „Защо сме?“ А е толкова просто. Просто като „ДА“!

Николай Табаков е  роден на 13.11.1956 г. в село Мандрица, Ивайловградско. Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е директор на издателство „Анубис”, където работи повече от двайсет години.
Автор е на сборниците с разкази „Да рисуваш по водата” (1991) и ”На всички местоимения” (2004), на романите „Изгубено поколение” (1994), „Пинокио” (2001), „Романът Ес” (2007), на романа за деца ”Малката принцеса” (1998), „Няма да е все така” (2009г.) /удостоен с литературна награда за роман на 2009г. на Съюза на българските писатели/ и на романа „Да”, който излезе от печат в началото на настоящата година.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.