iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проекти на музеи увисват без пари

Перник снимка: за хората и събитията - музей - оръжия

Два проекта на Регионален исторически музей  в Перник  и един на историческия музей в Радомир няма да бъдат финансирани от Министерството на културата. Това става ясно от обявените на сайта на министерството резултати от Конкурсна сесия за подкрепа на проекти в областта на музейната дейност и изобразителните изкуства за 2011 г.

Пернишкият музей е направил опит да получи финансова подкрепа за базисно оборудване на консервационно-реставрационната лаборатория към РИМ-Перник. Проектът не отговаря на приетите критерии, обясняват от МК.  

Мобилна изложба „Антично и средновековно въоръжение от средна Западна България“е другата разработка на Регионалният пернишки музей. Тя няма да бъде финансирана защото също не отговаря  на приетите критерии. Освен това от разработката не ставало ясно кога ще се представя изложбата в посочените градове.

Историческият  музей в Радомир е потърсил финансиране за пътуваща изложба от икони, църковна утвар и старопечатна литература, наречена  „Съкровища на небесата”. Експертите от министерството обаче преценили, че документите по проекта са некоректно подадени.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.