iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Програма на киното

Програма на киното 05_1432277201

22 май 2015г. /петък/

18:00ч. – „ЛОРА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР“
Режисьор: Димитър Коцев – Шошо
В ролите: Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев, Ива Гочева

"Лора от сутрин до вечер" е игрален филм, чието действие се развива в наши дни в някъде в Европа. Древна загадка преобръща живота на главната героиня – 30-годишната Лора. В един съвсем обикновен ден тя получава два пакета с тайнствени зарове.
В същия ден Лора е уволнена от работа, отвлечена и какво ли още не. Всичко се променя изведнъж – приятелите й, познатите места. У Лора се събужда любопитство, след това радост, страх, отчаяние и любов. Тя разполага с по-малко от 24 часа да реши дали да повярва на старата легенда за чудодейните зарове, които сбъдват всички желания на притежателя си. В същото време Лора трябва да преоткрие доверието в приятелите си и да погледне на света с нови очи. И преди всичко, тя трябва да намери любовта – най-голямото от всички чудеса.

20:00ч. – „МОМИЧЕТО ОТ МОНАКО“

Режисьор: Ан Фонтен
Продуцент: Филип Каркасон
Сценарист: Ан Фонтен, Беноа Грифин
Участват: Фабрис Лукини, Луиз Бургун, Рошди Зем, Стефан Одран, Жил Коен

Високоплатеният парижки адвокат Бертран пристига в Монако, за да защитава в съда богата клиентка, обвинена в убийство. Но се появява нещо, което го отвлича от работата му - фатална красавица в лицето на зашеметяващата Одри. Това предизвикателно и нахакано момиче превръща живота на нещастника в истинска катастрофа. Но Бертран открива, че бодигардът му, намръщеният Кристоф може да му бъде полезен по редица начини, надхвърлящи преките му задължения. А всъщност докъде точно се простират задълженията на един бодигард?...

23 май 2015г. /събота/

11:00ч. - „ПИНОКИО“- детска анимация
18:00ч. – „ХИТЪР ПЕТЪР“
Режисьор:Стефан Сърчаджиев
Сценарий на Петър Незнакомов

Петър е беден младеж, но с весело сърце и остър ум. За да изкарва прехраната си, той работи като ратай у селския поп Ставрос. На Гергьовден, Петър на два пъти прави за смях чорбаджията Стамо. Попът и чорбаджията решават да си отмъстят като измислят някакви борчове от времето на дядото на момъка, станали непосилни за плащане с натрупаните лихви. Петър решава да напусне селото и да търси правдата по широкия свят. В малък хан той среща остроумния и мъдър старец Настрадин Ходжа. В поредица от забавни ситуации двамата надхитряват алчността и несправедливостта на богатите.

В ролите: Рачко Ябанджиев, Лео Конфорти, Константин Кисимов, Димитър Стратев, Георги Попов, Анастасия Бакърджиева, Петко Карлуковски

20:00ч. – „ИЗТОЧНИ ПИЕСИ“
Режисьор и сценарист: Камен Калев
Участват: Христо Христов, Ованес Торосян, Николина Янчева, Иван Налбантов и др.

Четири човешки съдби между софийските улици и Истанбул, между отчаянието и любовта, омразата и надеждата.
Източни пиеси се загнездва надълбоко, там където човек е най-искрен – в сърцето. Тази полубиографична, полуизмислена история на младия Ицо (имената на част от героите са истински, а приликите с реални лица и събития не са случайни), който упорито се бори с наркоманското си минало, безотказно следва условията на метадоновата програма и върти любов със сладката си, но леко повърхностна приятелка актриса от “класа на Стефан Данаилов” – Ники, може и да ви се стори разказана просто. И това е точно така, защото как другояче да се говори за истински неща освен просто и искрено. Добре познати софийски картини се редуват с личните преживявания на героя, който, опитвайки се да избяга от себе си, ни вкарва в собствения си филм. В крайна сметка стига до старата истина, че адът е в самите нас и че ако искаме да преодолеем зависимостта си към наркотиците, страха или илюзиите, е нужно да погледнем в себе си и да се преборим с личните си демони. Най-неочаквано в момент на безпътица Ицо среща красивата туркиня Ишил, чието име дори не може да произнесе и която животът или съдбата или онова, което движи случайностите, изпраща на една обикновена софийска улица. Запознанството им е брутално. Буквално. Групичка неонацисти напада семейството на Ишил, което на път за Берлин се оказва, отново случайно, в София. В жестокото меле главно действащо лице е малкият брат на Ицо – Георги, който една идея по-късно разбира, че играта е твърде груба за него и успява да отхлаби желязната прегръдка на неподходящата приятелска среда. Всеки от героите във филма е сам със своята тъга, макар и заобиколен от други хора. Пътят на братята един към друг е труден, но с мъжкарска твърдост и неочаквана нежност двамата заговарят на езика на братството. След шеметна среща, с музика на живо и нощна разходка из София Ицо и Ишил някак магически откриват пътят към спасението. Разбира се, и любовта играе важна роля. А когато тя е налице, пътят е по-лек, а небето – по-слънчево. Освен затрогващата история, която се развива на фона на мощна агресия и нихилизъм, не е изключено да останете запленени и от необичайната визия, която Камен Калев ни предлага – на софийски пейзажи и хора, които, ако не за пръв път, то със сигурност ги виждаме по необичаен начин. Нежният глас на Андрония от Nassekomix и парчето Инжектирай ме с любов – сякаш специално писано с мисъл за този филм, поставят финалния, но особено важен щрих, без който Източни пиеси би приличал на кекс, купен от магазина – с много изкуствени подсладители и без достатъчно набухвател.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.