iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първият за сезона концерт ще бъде в КО "Орфей"

Първият за сезона концерт ще бъде в КО "Орфей" 09_1410868150

Любителите на музикалното изкуство ще могат да се насладят на изявата на КО “Орфей” на 25 септември, която ще даде началото на новия творчески сезон. В концерта ще вземат участие двама солисти – голямата българска флейтистка проф. Лидия Ошавкова и кларнетистът от Азербайджан Фарадж Акбаров.

Концертът на КО “Орфей” ще започне в 18.30 часа на 25 септември в галерия “Любен Гайдаров” в Двореца на културата в Перник. Програмата е разнообразна и включва произведения на Хендел, Телеман, Росини, Доницети и Холст. Диригентът на оркестъра Райчо Христов вярва, че в програмата на предстоящия концерт всеки ще намери по нещо интересно.

Проф. Лидия Ошавкова е преподавател в Музикалната академия в София, където е завършила и образованието си. Тя е възпитаничка на френската флейтова школа и дълги години е първа флейта на Софийската филхармония. Тя е изтъкнат солист в България и по целия свят и пернишката публика ще има удоволствието да я види.

Вторият солист, който ще вземе участие в концерта, идва по програмата на Министерство на културата “Дебюти”. Фарадж Акбаров е роден в Азербайджан и първият му преподавател по кларнет е баща му проф. Али Акбаров. Учи 12 години в класа на баща си в Музикалната академия в Одрин, Турция, след което е приет в НМА „Проф. Панчо Владигеров” София, България, в класа на доц. Борислав Йоцов.

През новия творчески сезон КО “Орфей” планира много изненади за почитателите на музикалното изкуство. 2015 г. е юбилейна за формацията, която през месец май ще отбележи 40 години от създаването си.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.