iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Романът си Звънящи дъждове представя в Перник писателят Иван Иванов – Иванич

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Новият си роман „Звънящи дъждове“ ще представи в Перник писателят Иван Иванов – Иванич, съобщава днес Градски вестник.

Събитието е днес – 27 май 2011г., от 17 часа в сладкарницата на младежкия дом.

Авторът е съдбовно свързан с пернишкия младежки дом, защото е неговият първи директор.  По образование той е философ от СУ „ Св. Климент  Охридски”. В първите години от кариерата си е бил на щатна работа в Димитровския Комсомол и така става шеф на новооткрития младежки дом. После съдбата го е запокитила в други поприща, но през годините той е сътворил и няколко хубави книги: „Щури разкази”(2005), „Каре аса”(2006), и „Нежна илюзия” (2008).

Романът  „Звънящи дъждове“ е последното му творение. Книгата разказва съдбата на двама братя поборници, взели дейно участие в освободителните борби срещу османското подтисничество.В цялата художествено разказана история от хайдутлъка, през героичната априлска епопея,  до офицерство в руската армия,  е вплетена и една романтична любов. Българинът Стамен се влюбва горещо в туркинята Гюзел и от любовта им се ражда прекрасно момиченце. Авторът не е избрал щастлив край за историята, но пък за сметка на това със сигурност е излязъл от познатата схема на традиционния исторически роман. Книгата е увлекателна и се чете на един дъх, в същото време е и много познавателна, защото разказва действителни факти и събития през съдбата на двама братя.

Представянето й в Перник не е случайно. На първите страници авторът изказва благодарност на своите приятели Юрий Драганов и Васил Стоянов, на Евгени Петров, Цецка Младенова и на кмета на Перник Росица Янакиева, с  чиято помощ книгата  стига до читателите.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.