iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Roxette идва в България

Roxette идва в България 12_1418651457

Шведският дует Roxette ще пее в България, като ще изнесе концерт на 17 юни 2015 г. в зала "Арена Армеец". Това съобщават организаторите от Sofia Music Enterprises.

Шоуто е част от юбилейното турне на групата, с което тя празнува 30 години на сцена и 25 години, откакто парчето им The Look оглави класацията на "Билборд"

Турнето започна през октомври 2014 г. и ще продължи през 2015.

На концерта в столичната Арена Армеец ще се насладим на емблематични хитове като „Listen To Your Heart", "The Look", "How Do You Do", "Sleeping In My Car" и разтапящата балада "It Must Have Been Love" от саундтрака на „Хубава жена".

Те са един от най-успешните поп проекти за всички времена! Мари Фредриксон и Пер Гесле, по-известни като Роксет, са на върха на музикалните класации вече близо три десетилетия. Популярността им не намалява и концертите им преминават винаги пред препълнени зали и стадиони. Така беше и на стартиралата през октомври тази година обиколка на шведския поп феномен в Русия, Прибалтика и Финландия. Новото им турне прекъсна през ноември, но ще продължи отново в Австралия и Нова Зеландия през февруари 2015. Роксет потвърдиха и че ще се впуснат в европейско турне, чието начало ще бъде в Милано на 10-ти май. За наша радост ще ги видим и в София на 17 юни.

„Невероятно е да сме отново на световната сцена. Реакцията, която имахме от публиката през всичките тези години, е изумителна и едва ще дочакаме да се срещнем с феновете си отново. Очакваме с нетърпение да се видим в Европа!", споделят Мари и Пер.

Изминаха 25 години от големия пробив на Роксет с хита „The Look", превзел върха на класацията за сингли на Billboard през март 1989 г. „Listen To Your Heart", „It Must Have Been Love" и „Joyride" също се подредиха под номер 1 в Америка, което утвърди Мари и Пер като една от най-големите поп банди на всички времена!

Роксет са продали над 75 милиона албума – бройка, която се увеличава с всеки изминал ден! Със своята впечатляваща колекция от хитове, дуото властва в класациите от 90-те години до днес.

След дълга пауза, през която Мари Фредриксон се лекува от рак, тя се събра отново с Пер Гесле през 2011 г. С последния си албум „Charm School" и сингъла „She's Got Nothing On (But The Radio)" двамата отново окупираха първите места по световните класации. Турнето, последвало този албум, ги отведе на два пъти по целия свят като групата свири пред 1,5 милиона души на 153 концерта. Сред тях бе и паметната им първа изява у нас – на 29 май 2011 г. на стадион „Георги Аспарухов".

През октомври тази година Роксет и бандата им стартираха съвсем ново турне в Русия, Прибалтика и Финландия. През февруари музикалната им инвазия ще продължи в Австралия и Нова Зеландия с още девет други концерта. Шведското супердуо ще превземе и Европа през лятото на 2015! Първият им концерт ще е в Милано, като ще последват още 29 изяви пред публика в 18 различни държави. Очаква се турнето да приключи по времето, когато Роксет ще празнуват 30-тата си годишнина и поради тази причина е наречено "XXX – The 30th Anniversary Tour".

Дати за концертите на ROXETTE в Европа, потвърдени до момента:

10.5 Милано, Teatro Arcimboldi

13.5 Мадрид, Palacio Vistalegre

14.5 Барселона, Sant Jordi Club

17.5 Букурещ, Aranele Romane

19.5 Будапеща, Budapest Sports Arena

21.5 Прага, O2 Arena

23.5 Йелинг, Jelling Festival

26.5 Париж, Olympia

27.5 Амстердам, HMH

29.5 Антверп, Lotto Arena

1.6 Дъблин, The O2 Arena

13.6 Трондхайм, Sverresborg

17.6 София, Арена Армеец

22.6 Варшава, Torwar

24.6 Кьолн, Lanxess

25.6 Хамбург, O2 World

27.6 Берлин, O2 World

28.6 Дрезден, Elbufer

30.6 Манхайм, SAP Arena

2.7 Щутгарт, Porsche Arena

3.7 Бад Кисинген, Luitpold Park

5.7 Майнц, Nordmole

7.7 Мюнхен, Olympiahalle

8.7 Виена, Stadthalle

13.7 Лондон, O2 Arena

18.7 Калмар, Fredriksskans

22.7 Халмщад, Örjans Vall

24.7 Гьотеборг, Slottskogsvallen

25.7 Стокхолм, Sjöhistoriska

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.