iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селско читалище прави "Малкото голямо четене" като в БНТ

"Малкото голямо четене"  в Мещица

По примера на кампанията "Малкото голямо четене" на БНТ и Народно читалище ”П.К Яворов” 1926" в село Мещица направи своя собствена  инициатива.

В библиотеката е подреден кът с детски книги. Там са показани 100 книги от предварителния списък, който беше предложен на малките читатели от кампанията на телевизията. Специално място е отделено на произведенията на българските автори.

Заради недостатъчен брой ученици в пернишкото село училището беше затворени и сега децата, които живеят там всеки ден пътуват до 7-мо основно училище в Перник. Затова пък читалището и библиотеката в него се грижат да ги предизвикат да четат.и да откликнат на телевизионната инициатива.

Кампанията на БНТ „Малкото голямо четене” предизвиква децата да четат повече и да се научат да разказват за неповторимите си преживявания в странно-фантастично-приказния свят на детските книги. Идеята е и родителите да бъдат предизвикани да си спомнят своите любими  детски книги. По телевизора пък ще разказват любопитни истории за любимите страници от детските книги.
„Малкото голямо четене” ще събере предложенията на своите зрители за най-харесваните детски книги, ще класира стоте и десетте най-обичани от тях и ще излъчи големия победител – любимата детска книга на българските читатели. Предвидени са  четири големи студийни предавания, осем малки студийни предавания, десет документални филма за книгите-финалисти, разни забавни клипове. Ще има куп игри, рисунки, четения и всякакви изненади.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.