iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Семената на страха" на Ванцети Василев - втора премиера

Перник снимка: за хората и събитията  - Ванцети Василев и Кирил Сергинов

Ванцети Василев е перничанин от САЩ. По професия той е инженер-химик. Още преди демокрацията фъснал от милата ни Татковина, не от добро. Корените му са от земенското село Враня стена. Работил е в стъкларския завод „Кристал”, дето вече го няма. Няма го и някакъв завод за торове на гара „Ал. Димитров”, където също бил на работа Ванцети.

Изчезнал от България през 1988 – никой тогава не си е мислил, че Тодор Живков ще падне.  След две години в Италия, той осъществил Американската си мечта. Установил се в Ню Йорк и там поработил здраво. Издигнал до шеф на водоснабяването на един от районите на мегаполиса. Даже заслужил американска пенсия.

Ванцети обаче е и писател. Преди няколко години той издаде своя автобиографичен роман „Семената на страха”. После написал още две книги. Третата още е под печат, но в нея Ванцети разказва за срещи с известни български емигранти, между които Кристо и жева му Клод. Това разказват за Ванцети неговите приятели. В момента той е в България. На 12 октомври (сряда), в Тържествената зала на Минната дирекция те ще се съберат, за да бъде представено второ издание на първата му книга.

Източник: Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.