iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има маратон на четенето в Радомир

Ще има маратон на четенето в Радомир 03_1427213317

НЧ „Напредък 1895″ в гр. Радомир организира Маратон на четенето за втора година поред. Събитието ще се проведе на 31 март от 10 часа при фонтана. Всеки, който има желание, може да се включи и да прочете откъс от любимо произведение.

Маратонът ще бъде открит от най-активните читатели между 1 и 12 клас на библиотеката за миналата година. Освен възможността да се изявят пред публика някои от тях ще получат и специални награди. Участие ще вземат и радомирските училища, а сред произведенията, които учениците ще прочетат са „Пепеляшка“, „Мечо Пух“, „Алиса“ и др. Учениците ще бъдат облечени като героите от произведенията, които ще четат.

Седмокласниците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Радомир ще четат „Малкия принц“, облечени в костюмите от едноименното театрално представление.

Всички граждани, които искат да се включат в маратона могат да го направят. Всеки може да прочете откъс от любимо произведение. Читалището разполага с театрални костюми, които също са на разположение за желаещите да направят четенето още по-атрактивно.

За да станат повече хора съпричастни към събитието, площадът ще бъде озвучен, а пространството около фонтана ще бъде украсено с изложба с картини на децата от Школата по изобразително изкуство към читалището.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.