iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще поставят пиесата „Вляво от асансьора“ и в София

Ще поставят пиесата „Вляво от асансьора“ и в София 10_1446107291

„Вляво от асансьора“ е един забавен спектакъл с много комични ситуации, неразбории, съмнения, ревност, влюбвания и разлюбвания, убийство, но не съвсем, като след успешната премиера в Перник в края на септември, разсмяхме любителите на театъра в градовете Брезник, Радомир и дойде ред на софийската премиера на спектакъла. Тя се състоя вчера на 27 октомври в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София.

Пълен салон, много аплодисменти през цялото време и усмихнати лица след края на спектакъла. Едно забавно изживяване след уморителен работен ден, това предложихме на зрителите. Да ни очакват в Лом на 19 ноември и отново в София на 16 ноември в Сатиричен театър. За успешната реализация на спектакъла не може да не благодарим на община Перник, както и на г-н Силвио Данаилов – български шахматист и спортен мениджър, чиято подкрепа получихме. Г-н Силвио Данаилов чрез неговата компания „Каиса Чес Мениджмънт“ е организирал много топ световни шахматни събития, европейски шахматни турнири.

Той ръководи кампанията за приемане на програмата „Шах в училище“ на Европейския шахматен съюз от Европейския парламент, което е исторически успех за световния шах. На 13-ти март, 2012 г. в Страсбург Писмената декларация 50/2011 за въвеждане на програмата „Шах в училище“ в учебните заведения на страните-членки на Европейския съюз е приета с подписите на 415 евродепутати.По време на неговото президентство, Европейският шахматен съюз (ЕШС) става партньор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура, ЮНЕСКО, която официално дава правата на ЕШС да организира някои от своите събития под нейния патронаж.

След признанието от страна на Европейския парламент, това е вторият исторически успех за европейския и световния шахмат. Освен в областта на шахмата г-н Данаилов помага и на културата, и ние екипа на Драматичен театър „Боян Дановски“ – Перник изказваме нашата искрена благодарност за съдействието, което ни оказа при реализацията на комедията „Вляво от асансьора“. Поздравления заслужават и целия състав – технически и артистичен. „Вляво от асансьора“ е с участието на Божидар Попчев, Татяна Петрова, Катрин Василева, Иван Хаджиянев, Иван Чипариков, Веселин Мезеклиев, Михаил Петров, Аделина Петрова, Ивайло Аспарухов и Виктория Кирилова. Постановката е на Васко Чушев, а сценорафията дело на Стоян Чифлички – Танани.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.